top of page
ELEKTRONİK
Proje Tasarım

TUSAM TEKNIK olarak sektör uzmanlarıyla birlikte, aşağıdaki kriterlere göre ürünün yaşam döngüsünü başlıyoruz.
Güvenlik: İnsanlar veya çevre için risk
Doğruluk: Beklenen tasarım ile yapılabilirlik arasındaki fark
Kesinlik: Ayırt edilebilir ölçümlerin sayısı
Çözünürlük: Güvenilir bir şekilde tespit edilebilen en küçük değişiklik
Tepki süresi: Tetikleyen olay ile ortaya çıkan eylem arasındaki süre
Bant genişliği: Zaman başına işlenen bilgi miktarı
Sürdürülebilirlik: Cihazın değiştirilebileceği esnekliği
Test edilebilirlik: Cihazın düzgün çalışmasının doğrulanma kolaylığı
Uyumluluk: Cihazın mevcut standartlara uygunluğu
Arıza arasındaki ortalama süre: Cihazın güvenilirliği, bir ürünün ömrü
Boyut ve ağırlık: Sistemin ihtiyaç duyduğu fiziksel alan
Güç: Sistemi çalıştırmak için gereken enerji miktarı
Tekrar etmeyen mühendislik maliyeti: Tasarım ve test için tek seferlik maliyet
Birim maliyet: Bir ek ürün üretmek için gereken maliyet
Prototip oluşturma süresi: Örnek bir sistemi tasarlamak, oluşturmak ve test etmek için gereken süre
Pazara sürüm süresi: Ürünü müşteriye ulaştırmak için gereken süre
İnsan faktörleri: Müşterilerimizin ürünü beğenme / beğenme derecesi.
Tersine Mühendislik

Tersine mühendisliği sıklıkla makine mühendisliğinde duyarız, ancak elektronikte de tersine mühendislik uygulanır.
Tüm dünyada şirketler, bir rakip tasarımı sorgulamak için tersine mühendisliğe başvururlar. Yıllar önce yapılmış bir tasarımın geliştirilmesi, hataları giderilmesi, modernizasyonu ve TH (DIP) -> SMD dönüşümü bu şekilde yapılır.
SCH & PCB & BOM

Fonksiyonel olarak tamamlanmış bir projenin şematik çizimi tamamlandıktan sonra, tasarım için belirlenen alan içerisinde uygun boyutlarda baskı devre çizimi yapılmaktadır. Doğru footprint seçiminden başlayarak; AC DC ayrımı, akım taşıma kapasiteleri, topraklama, elektromanyetik uyumluluk (EMC), elektromanyetik girişim (EMI), konnektörlerin doğru konumlandırılması, tasarımı doğru bölümlendirmek, ağırlığı dengeleme, uyarıcı bilgilendirme yazıları gibi birçok kriter bulunmaktadır.
TUSAM TEKNIK olarak çok katlı bir pcb üzerinden birkaç farklı versiyona cevap verebiliriz.
Malzeme Listesi veya BOM, tasarım projesinden oluşturulan veri setinin önemli bir bileşenidir. Özel ve güçlü bir rapor oluşturarak maliyet hesaplama için bir yol göstermesinin yanı sıra alternatif ürün listesi oluşturmanız içinde bir kılavuz görevi görür.
Gömülü Yazılım

Gömülü bir program yazmak için C, C++ veya Python gibi yüksek seviyeli bir dil kullanılır. Buna ek olarak; zaman açısından kritik uygulamalar assembly dilinde yazılabilir.
Yazılım konusunda veri yapıları, algoritmalar, tümleşik geliştirme ortamları, veritabanı, kaynak ve kütüphane yönetimi gibi temel konuları bilmek yeterli değildir. Kullanılan mikro işlemci mimarisi hakkında da bilgi sahibi olmak gereklidir.
Giriş ve çıkış birimi (I/O), zamanlayıcı/sayıcılar (timer/counter), kesmeler (Interrupt), DMA denetimcisi, analog dijital çevirici (ADC), dijital analog çevirici (DAC), RTC, CRC, Seri İletişim Birimleri; SPI, I2C, LIN, CAN, USART gibi çevre birimlerin yapısı, haberleşme mantıkları olan: Wifi, Bluetooth, RF, RFID, Gsm / Gps / Gprs, Xbee, hafıza yönetimleri konularda da bilgi ve tecrübe gereklidir.
Gömülü yazılımı, geliştirilen projeleri üzerinde çalıştıktan sonra edinilen yıllarca öğrenme ve uygulama deneyimi gerektirir.
Prototip



Testler ve seri üretim öncesinde; tasarımın ve gömülü yazılımın doğrulanması gerekmektedir. En optimum çözüme ulaşmak için tasarım üzerinde değişiklikler yapılacaktır.
Test

Her tasarım sonunda prototip üretim yapılarak gereksinimlerin karşılanıp karşılanmadığı test edilmektedir. Bu şekilde daha sonraki süreçlerdeki maliyetlerin düşürülmesi planlanmaktadır. Standartlarda tanımlı isterlere göre PCB'nin, malzeme ve lehimlemenin testleri yapılmaktadır.
Fiziksel olarak yeterlilik sağladıktan sonra, elektronik kart üzerindeki bölümlerin testleri yapılmaktadır. Güç katı, makine kodunun yüklenmesi, ekran menüsünün kontrolü, giriş çıkış birimleri, haberleşme testleri buna örnek olarak gösterilebilir. Fakat bu durum yeterli değildir. PCB, EMC ve EMI kurallarına tasarlansa bile, şartname veya standartlarda tanımlı testlerinde yapılması gereklidir. Bu şekilde ürünün rakiplerinin muadili olmasının önü açılmış olacaktır. Örneğin: Raylı sistem sektöründe aranılan EN 45545, EN 50155 ve EN 61373 test sertifikalarına sahip ürünler tüm dünyada müşteri bulabilmektedir.
Yerlileştirme

Yeni girişimci firmaların, elektronik kart tasarımlarında tersine mühendislik, hedef fiyat gibi hizmetlerimizi ücretsiz yapmaktayız. Ülkemizdeki yerlileştirme çalışmalarının önemini bu şekilde bizler de vurgulamak istiyoruz.
Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için lütfen bizimle irtibata geçiniz.
İletişime Geçin
Sizinle görüşmek için sabırsızlanıyoruz. Şirketimiz ve sunduğumuz avantajlar hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçin.
Adres : Aksu Mah. OMÜ Cad. No:165 Samsun Teknopark Atakum / SAMSUN
Pzt - Cum: 9:00 - 18:00
(+90) 535 862 41 77
bottom of page